Новини

Жива охрана или видеонаблюдение. Охрана на строеж.

1 юни 2020

 

Винаги, когато купуваме някаква услуги избираме най-ефективния и работещ за нас вариант. В случая с охранителните услуги нямаме изключения от правилото. Основният въпрос, който се изправя пред компанията, при избор на охранителна услуга е дали да изберем жива охрана или да се доверим на видеонаблюдение, в реално време.

Жива охрана

Всеки един строеж на жилищна сграда се нуждае в охрана на обекта, като тази охрана е в часовете извън работното време, когато строежът е празен. Това означава 2-ма човека, които работят през 2 смени – две нощи работят, две почиват. Естествено, поради ниското заплащане тези хора са пенсионери, като в идеалния случай са достатъчни за охраната на обекта.

Но трябва да имате предвид, че те се разболяват, ползват отпуска, закъсняват за работа и т.н., затова трябва да се предвиди и бюджет за периода, в който те имат регламентирани отсъствия от работното място.

Ето как би изглеждала калкулацията (месечно), при положение, че изпълнителят на строежа наеме свои хора за работата:

Всичко това прави 1850 лв., без да броим работата по обслужването и функционирането на охраната.

Видеонаблюдение

Как биха изглеждали нещата, с видеонаблюдение, от нашата компания? Тук сметката е проста:

Един средноголям блок може да се охранява със средно между 8-10 камери. При това положение цената за клиента ще бъде 960-1200 лв. на месец, без ДДС.

Това би означавало, че използвайки нашите услуги ще спестявате между 600 и 800 лв всеки месец или 16800 лв за периода на строителство от 2 години!

Сигурност на охраната

Тук не мога да не изтъкна сигурността на нашата услуга – нашите служители са добре платени, мотивирани, обучени и са 24/7 на смяна. Ние едновременно виждаме целия обект и можем да предотвратим посегателство още преди то да се е случило. В допълнение към това софтуер следи вниманието на нашите оператори и го проверява.

Виждате, че във вариант  с видеонаблюдение, от LiveWatch, клиентът спестява сериозна сума месечно, а качеството на видеонаблюдението му е значително по-високо и сигурно.

Ако имате допълнителни въпроси или специфични запитвания ще ни бъде приятно да отговорим на тях и да направим безплатен одит на вашите нужди.

Повече за предимствата на видеонаблюдението на живо можете да прочетете тук.

Александър Софрониев,

CEO, LiveWatch