Новини

LiveWatch – Жива охрана или видеонаблюдение на живо? Наръчник на потребителя

4 март 2020

Почти ¾ от охранителния бизнес в България разчита на жива охрана. Всички ние минавайки покрай фабрики, бизнес центрове, складове, магазини, строителни обекти или жилищни сгради виждаме служители на охранителни фирми, които осъществяват тази дейност.

Това е пазар за 400 милиона евро и този пазар всяка година отбелязва ръст и се развива.

 

Какво да изберем за нашата сигурност?

По тези причини и е съвсем актуален става въпросът за избора между жива охрана и видеонаблюдение на живо. Нека да разгледаме няколко момента, за да стигнем до някакви изводи за услугите.

Пазачи на обекти. Пазачите на обекти са широко разпространен метод на охрана, но тук недостатъците са няколко – пазачите обикновено са възрастни хора и единственото препятствие, пред крадците е просто тяхното наличие.

Плащайки на компаниите за тях вие плащате техните заплати, осигуровки, болнични и печалба на компанията. Заместването на живата охрана, с нови и модерни технологии е просто тренд и той няма да се промени.

Сигурността на живата охрана. Всички пазачи на вашите обекти са хора и като такива субективните фактори в тяхното поведение са много – не всички изпълняват съвестно своите задължения, а вашата сигурност зависи от това. Те се уморяват, спят, гледат телевизия а някои ходят на 2-3 работи и тяхната ефективност, сравнена със съвременните технологии е по-ниска.

Предимства на видеонаблюдението на живо.

Предимствата са много, но аз ще се спра само на най-важните:

Повече за предимствата и ползите на видеонаблюдението на живо можете да прочетете тук.

 

В заключение мога да добавя и обслужването на клиентите, анализа на тяхната сигурност на съответните обекти и моменталното им уведомяване, при настъпване на някакво събитие.

Обслужването по тези параметри е едно от най-важните неща за нашата компания и за нейните клиенти и тук ние печелим всяко състезание по бързина и реакция с охраната на живо, във всички нейни варианти.

Ако се колебаете и имате още много въпроси, които искате да уточните, не се притеснявайте да ни се обадите, за да направим бърз и коректен анализ на вашите обекти и нужда от охранителни услуги.

 

Александър Софрониев,

СЕО, LiveWatch